Сдружение Пресклуб Варна и младежката информационна медия Youth Street Varna стартира

...
Сдружение Пресклуб Варна и младежката информационна медия Youth Street Varna стартира
Коментари Харесай

„Пресклуб Варна” стартира нов младежки образователен проект

Сдружение „ Пресклуб Варна ” и младежката осведомителна медия Youth Street Varna започва работа по плана „ Град, целунат от морето – Шарен кръстопът ”. Проектът се реализира с помощта на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България, “Ти и Lidl за по-добър живот ”, в партньорство с Фондация “Работилница за цивилен начинания ” и Български дарителски конгрес.

Младежкият учебен план има за цел да разкрие историята, бита и културата на 10 общности и етноси в град Варна, като снима поредност от занимателни документални филми. Младежи ще влязат в ролята на водещи, сценаристи, оператори, монтажисти и участници в продукцията.

Един от огромните проблеми на нашето общество е неналичието на приемливост. Свидетели сме на доста прояви на експанзия както в учебно заведение, по този начин на пътя и вкъщи. Езикът на омразата най-често е ориентиран към хора от други етноси, които постоянно са одобрявани с предубеждения и недобронамереност.

Проектът " Град, целунат от морето - Шарен кръстопът " има за цел по занимателен и наличен метод да запознае аудиторията с всички позитивни страни, обичай и просвета на малцинствените групи във Варна, включително представители на разнообразни етноси и народности, живеещи в морската столица. Това ще даде късмет те да бъдат опознати, признати, уважавани и толерирани в тяхното развиване и реализация като равноправни членове на обществото ни.

Вече се работи интензивно по реализирането на първите епизоди, отдадени на влашката, арменската, казашката и турска общественост във Варна.

В реализацията на продукцията вземат участие младежи, с които младежката осведомителна медия работи. Идеята е по занимателен метод да срещат своите връстници с историята и обичаите на всеки един от тези етноси, като в продукцията са включени споделени разкази на представители от всеки етнос, танци и присъщи за дадения етнос и общественост готварски предписания.

Сред задачите на плана е и да обогати общата просвета на подрастващите, както и на техните родители, за " пъстрота кръстопът ", който среща доста култури и основава красива симбиоза, която прави Варна вселенски град.

Финалната част на плана ще приключи през септември 2023 година с презентацията на готовите филми на огромен надуваем екран навън и концерт с реализатори от всички етноси, участващи в плана.

Проектът ще надгради рубриката " Град, целунат от морето - Youth Street ", по който Сдружение с нестопанска цел „ Пресклуб Варна ” работи през 2022 година с поддръжката на Фонд „ Култура ” към Община Варна.

Продукцията ще бъде разпространявана посредством младежката осведомителна медия и сателитните й канали, чиято роля е да възпитават и показват положителни модели на подражателство, до обогатяват и образоват младежите.

Настоящият план се реализира с помощта на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България „ Ти и Lidl за по-добър живот “, в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР